Protetica dentară

Protetica dentară este ramură stomatologică care se ocupă cu înlocuirea dinților lipsa sau reabilitarea orală complexă a arcadelor dentare.

Prin intervenții de protetică dentară se restabilește integritatea dentară afectată de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetică – proteză dentară – fixă ​​sau mobilă, individualizată pacientului, fațetele dentare, coroanele dentare, incrustațiile, punțile dentare și lucrările complexe protetice pe implanturi.

Protetica dentară nu trebuie doar să fie estetică. Este, de asemenea, necesară o reconstrucție funcțională, ceea ce trebuie să aibă seama de fonatie (producția sunetelor), masticație (mestecarea alimentară) și ocluzia dentară pentru a evita bruxismul (scrâșnirea dinților). Medicul dentist sau specialistul care execută o lucrare protetică trebuie să vizualizeze rezultatul final și să fie capabil să-l reproducă.

Tot ce trebuie să știi despre protetica dentară

Protetica dentara este acea specializare a stomatologiei care are în vedere reconstrucția dentiției pacientului pentru a-i oferi un zâmbet echilibrat estetic și funcțional. Pornind de la cerințele și nevoile pacientului atât la nivel estetic cât și la nivel funcțional, specialiștii TerraDent vor realiza un plan de tratament personalizat.

Protetica poate implica următoarele funcții în operația de reconstrucție oro-dento-facială: fonația sau sunetele din timpul vorbirii, masticația precum și protejarea maxilo-facială de efectele bruxismului (scrâșnitul din dinți). Prin urmare, protetica dentară îndeplinește un rol complementar și interdisciplinar în medicina dentară.

Restaurările dentare din prezent sunt efectuate cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie și cu pregătirea unei echipe de specialiști: protetician, chirurg, parodontolog, endodont, sau ortodont. Tehnologiile clinicii noastre TerraDent contribuie la diagnosticarea rapidă și 100% precisă, permițând pacienților sa vizualizeze rezultatul final înainte de intervenția propriu-zisă.