Stomatologie pediatrică

Suntem bucuroși să tratăm dinții copilului tău la standardele premium ale clinicii stomatologice TerraDent!

Au trecut vremurile în care copiii nu aveau șansa să fie cooperanți în cadrul unei programări. Obiectivul nostru este să asigurăm sănătatea orală şi dentară a micului pacient, într-un mediu prietenos și confortabil, atât pentru el cât și pentru tine. Vă așteaptă medici dentiști care îndrăgesc copiii, specializați în stomatologie pediatrică (pedodonție). Acordăm maximă considerație pentru succesul fiecărei vizite, prin experiențe jucăușe, nedureroase și în deplină siguranță.

Și pacienții mici merită să fie fericiți !

Începând cu prima ședință, te ajutăm să te simți constant încrezător în serviciul specializat de stomatologie pentru copii pe care-l conducem. Știm că temerile și anxietatea asociate cu cabinetul stomatologic își au originile în experiențe traumatizante legate de problemele dentare. Menirea noastră este să ferim copiii de durere și de frică, învățându-i de mici să perceapă vizita la dentist ca pe ceva benefic și firesc. Alături de un tratament stomatologic corect – în cele mai bune condiții, îți oferim și sprijinul unei educații sanitare pentru copilul tău.

Cele mai comune afecțiuni dentare la copii

Când vine vorba de principalele afecțiuni dentare, specialiștii în stomatologie copii cad de acord că trebuie să ne prezentăm în cabinetul stomatologic încă de la apariția primului dinte de lapte. Zâmbetul copilului nu are voie să trădeze disconfort, durere sau compromiterea dezvoltării corecte a danturii. De aceea, o vizită timpurie la medicul pedodont ne induce în primul rând nouă, ca părinți, firescul unui comportament sănătos pentru evitarea celor mai des întâlnite probleme dentare la copii:

Caria

Caria dentară este cea mai frecventă problemă stomatologică a copiilor, care le afectează atât dinții de lapte cât și pe cei definitivi. Apariția unei pete, oricât de mici, pe dinte trebuie să ajungă în atenția medicului pedodont pentru a evita caria, infecția și ulterior – durerea. În special dinții de lapte se pot caria foarte ușor, iar o pată albă, gălbuie sau maronie e semnul incipient al cariei dentare. Cauzele țin de nutriție (în special consumul excesiv de dulciuri, în lipsa unei diete sănătoase și echilibrate), de igiena orală necorespunzătoare sau de înghesuirile dentare. Recomandăm periajul corect al dinților, de două ori pe zi, la indicațiile medicului pedodont.

Abcesul

Abcesul de origine dentară este o exteriorizare a infecție unui dinte în apropierea osului maxilar. Aduce copilului durere și se manifestă printr-o umflătură la nivelul gingiei sau a obrazului. Motivul principal declanșator sunt cariile netratate ce duc la inflamatia pulpei dintelui și in ultimul stadiu abces. Alte cauze țin de integritatea dintelui sau de prezența cariilor. Recomandăm vizita în regim de urgență, pentru înlăturarea durerii și tratarea corectă a infecției.

Gingivita

Gingivita este o infecție care își are cauzele tot în igiena orală precară sau necorespunzătoare. Din cauza depunerilor de placă bacteriană și de tartru, gingiile copilului se pot irita, suferind inflamații sau sângerări. Odată cu durerea sau independent de ea, poate apărea și respirația urât mirositoare. Recomandăm periajul corect al dinților, precum și vizita la medicul pedodont la primul simptom.

Înghesuirile dentare

Înghesuirile dentare vizează nu doar estetica zâmbetului ci și sănătatea copilului pe termen lung. Cauza modificării poziției normale a dinților vine din creșterea incorectă a dinților de lapte și a celor definitivi. Dacă nu sunt corectate de la apariție, înghesuirile dentare dereglează mușcătura și incomodează igienizarea orală, favorizând apariția cariilor. Recomandăm evaluarea periodică a danturii și folosirea aparatelor ortodontice, la indicațiile medicului pedodont